R&O wasplaats

Het reinigen van de kratten gebeurt in onze geavanceerde R&O wasplaats.

Graag nemen we je mee in het proces:

De vrachtwagens komen binnen aan de voorkant van het gebouw. Hier worden de gebruikte kratten gelost op het bordes. In het midden van het bordes loopt een band met een ketting, die de kratten aanvoert richting de ontstapelaar.

Er loopt één stapel kratten per keer de ontstapelaar in. De ontstapelaar is zo gebouwd dat het altijd de tweede krat omhoog tilt, zodat de eerste krat eronderdoor kan rollen. Die krat rolt dan de krattenwasmachine in.

De krattenwasmachine is verdeeld in drie zones:

1 Voorspoelzone
Eerst komt de krat de voorspoelzone binnen, waar de krat goed schoon wordt gewassen.

2 Hoofdwas
Hierna gaat de krat door naar de hoofdwas, waar de krat secuur doorgespoten wordt met schoon water, zodat de krat helemaal schoon is.

3 Naspoelzone
In de naspoelzone wordt de krat nog voor de laatste keer gespoeld met water op een temperatuur van 80 graden. Dit zorgt ervoor dat de laatste overgebleven bacteriën gedood worden.

Mileuvriendelijke oplossing
Hierna rolt de krat omhoog, zodat al het overtollige water in de wasmachine kan worden hergebruikt wat weer een milieuvoordeel is. Bij het gehele proces wordt biologisch afbreekbaar wasmiddel gebruikt.

Het water komt binnen in de naspoel, zodat daar altijd schoon en helder water in zit. Hierna gaat het water naar de hoofdwas en daarna stroomt het door naar de voorspoel. Door dit systeem te hanteren, hergebruiken wij het water.

Tot slot
Alle kratten worden nog een keer gecontroleerd en vervolgens worden deze aan de ontsmette zijde van het bordes gezet.


avatar
Calvin van Hunnik
Kan ik je ergens mee helpen?
Scroll Up