Aangewezen R&O Wasplaats

De Vrachtwagens komen binnen aan de voorkant van het gebouw en kunnen dan de  vieze kratten lossen op het bordes. In het midden van het bordes loopt een band waarin een ketting zit die de kratten aanvoert richting de ontstapelaar.

Er loopt 1 stapel kratten per keer de ontstapelaar in, de onstapelaar is zo gebouwd dat hij altijd de 2e krat omhoog tilt, zodat de eerste krat eronderdoor kan rollen. Die krat rolt dan de krattenwasmachine in.

De krattenwasmachine is verdeeld in 3 zones. Eerst komt de krat de voorspoel zone binnen waar de viezigheid van de krat wordt gewassen. Hierna gaat de krat door naar de hoofdwas waar de krat goed doorgespoten wordt met schoon water zodat de krat helemaal schoon is. In de naspoel zone wordt de krat nog voor de laatste keer gespoeld met water van 80 graden, dit dient ervoor om de laatste overgebleven bacteriën te doden. Hierna rolt de krat omhoog, zodat al het overtollige water in de wasmachine kan worden hergebruikt wat weer een milieu voordeel is. Bij het gehele proces wordt biologisch afbreekbaar wasmiddel toegevoegd.

Het water komt binnen in de naspoel zodat daar altijd schoon en helder water in zit. Hierna gaat het water naar de hoofdwas en daarna stroomt het door naar de voorspoel. Door middel van dit systeem te hanteren hergebruiken wij het water.

Hierna worden de kratten handmatig opgestapeld, om alles nog een keer met het oog te controleren en daarna worden de kratten aan de ontsmette zijde van het bordes gezet.


Contact

Bobinestraat 63,
3903 KE Veenendaal
The Netherlands

T: +31 (0)318 527 373
F: +31 (0)318 540 736
E: info@pluimveehandelvanhunnik.nl

News

Scroll Up