Historie

Een jonge Jacco van Hunnik en zijn liefde voor pluimvee

Oprichter Jacob van Hunnik is regionaal gestart waarna zijn zonen het werkgebied hebben uitgebreid tot Noord- en Midden Europa. Het bedrijf wordt op dit moment bestuurd door de derde generatie. Jacco van Hunnik heeft het bedrijf in 2005 overgenomen van vader Jan en oom Adrie en zorgt er met zijn team van chauffeurs en officemedewerkers voor dat het pluimvee op het juiste tijdstip op de plek van bestemming aankomt.

 

Door de jarenlange ervaring en afzetmogelijkheden is pluimveehandel Van Hunnik de juiste partner voor elke pluimveehouder in binnen- en buitenland.

Hoe het allemaal begon

Jan van Hunnik ging met zijn Mercedes “de boer op”

Jacob van Hunnik haalde vanuit Veenendaal en omstreken met een omgebouwde Amerikaanse personenauto van het merk Ford Plymouth slachtkippen op om ze naar slachthuizen in de regio te verhandelen en te vervoeren. Door het vroege overlijden van Jacob van Hunnik hebben zijn zonen Adrie en Jan van Hunnik de handel overgenomen.

Pluimveehandel van Hunnik

De jaren 60

Vanaf de jaren 60 hebben Adrie en Jan het bedrijf van een nationaal opererend uitgebreid tot een gerenommeerd internationale handelsonderneming. Met gespecialiseerde vrachtwagens werd het pluimvee van en naar België, Frankrijk en Duitsland vervoerd. Tijdens deze periode werden de handelsactiviteiten enorm uitgebreid.

Anno nu

Artikel in Agribusiness

Vanaf 2005 hebben Adrie en Jan zich teruggetrokken en heeft Jacco van Hunnik de bedrijfsvoering voortgezet. Vanaf deze tijd heeft het bedrijf meer afzet gecreëerd naar Polen. Op dit moment bestaat het handelsbedrijf uit een team van een planner, administratief medewerker en chauffeurs. Er zijn vijf vrachtwagens en elf opleggers in eigen beheer.

Wij zijn actief door heel Europa:

Pluimveehandel Van Hunnik in beeld

avatar
Calvin van Hunnik
Kan ik je ergens mee helpen?
Scroll Up